Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Muzeul National
Este un locul in care puteti descoperi istoria si cultura acestor insule. Vizitatorii pot admira exponate de natura salbatica (reptile si pasari), obiecte de pe timpul primilor exploratori si sultanilor, precum portelanuri chinezesti si gravuri traditionale. Construit ca un monument de pace de arhitectul britanic J.H. Sinclair si proiectat in forma sferica, muzeul certifica existenta pe teritoriul Zanzibarului a influentei arabe si reminescentele arhitecturii estice din Istanbul si India. In gradina luxurianta de aici pot fi observate si broaste testoase.
Adresa: Creek Road, Stone Town.

Plajele din nord
Exista o multime de plaje albe superbe cu apa calda, sate pitoresti, ideale pentru cei care doresc sa scape o perioada de toata aglomeratia urbana, in special de-a lungul coastei de est. Mile intregi de plaje imaculate sunt punctate cu casute, in special in Kendwa si satul pescaresc Nungwi, una dintre cele mai populare locatii, renumit pentru traditia sa in constructia barcilor. Una dintre cele mai frumoase si mai izolate plaje se afla la Matemwe. Langa mica insula Mnemba se afla niste rifturi de corali, facand din acesta zona una dintre cele mai bune pentru scufundari.

Vechiul fort
Vechiul fort a fost construit in secolul 17 pe ruinele unei biserici portugheze si a unei garnizoane arabe, cu rolul de aparare impotriva marinarilor portughezi si arabilor Mazrui din Mombasa, dornici sa ocupe “Insula Mirodeniilor”. Arabii Mazrui au lansat un atac in 1754, fara succes insa. Zidurile de culoarea caramelului si parapetii au folosit mai tarziu drept locuri de incarcerare, detinand aici localnici si sclavi. Mai tarziu fortul a functionat ca depou pentru calea ferata Bububu, prima cale ferata din Zanzibar, care leaga Zanzibarul de orasul Bububu, care nu mai exista azi. In zilele noastre Vechiul fort gazduieste magazine unde se pot face picturi cu henna, si Centrul Cultural. Seara muzica si dansurile locale din teatrul in aer liber anima noaptea.
Adresa: Sukokuu Street, Stone Town;
Deschis: zilnic intre orele 09:00 – 20:00;
Intrare: libera.

Muzeul Palatului
Punand in lumina stilul de viata al mostenitorilor sultanului din Zanzibar, Muzeul Palatului (initial Palatul Sultanului) a devenit resedinta oficiala a dinastiei Al Busid in 1911. Construita in anii 90 din secolul 19, cladirea alba a muzeului este situata pe o strada din port, ofera vederi minunate la mare, este cel mai nou palat al sultanului si a fost ocupata pana la revolutia din 1964. Muzeul Palatului gazduieste o colectie de mobilier de lucru al sultanului si camera fiicei sultanului Sayyid Said, printesa Salme. Aceasta este renumita pentru manuscrisul “Memoriile unei printese arabe”, o autobiografie semnificativa si singura marturie scrisa a vietii femeilor arabe de la curtea regala de Zanzibar din anii 1800. Fragmente din carte, fotografii de familie si mostre ale garderobei printesei sunt expuse aici. Langa muzeu se afla cimitirul Makusurani, unde sunt ingropati cativa sultani.
Adresa: Mizingani Road, Stone Town; Telefon: (255) 24 223 1158;
Deschis: de luni pana vineri intre orele 09:00 – 18:00 si sambata si duminica intre orele 09:00 si 15:00.

Catedrala anglicana si targul de sclavi
Colosala Catedrala Anglicana din Stone Town este situata pe teritoriul celui mai mare targ de sclavi de pe insula, care s-a inchis in anul 1873. Altarul catedralei este situat exact pe locul in care inainte erau biciuiti sclavii. Constructia a inceput in anul 1873, pentru a comemora sfarsitul comertului cu sclavii si a fost coordonata de Edward Steere, al treilea episcop al Zanzibarului si un abolitor inflacarat al sclavagismului. Catedrala este o combinatie de stiluri gotic si arabic. Constructia catedralei a durat 10 ani, iar Edward Steere a murit din cauza unui atac de cord si a fost inmormantat in spatele altarului. Monumentul din afara catedralei este un grup statuar ce reprezinta o familie de sclavi.
Adresa: Stone Town.

Casa Minunilor (Beit el-Ajaib)
Prima caldire din Zanzibar care a avut curent electric si prima cladire din Africa de Est care a avut un ascensor, Beit el-Ajaib (in traducere “Casa Minunilor”) era locul in care se tineau ceremoniile pe vremea sultanului Barghash si a fost contruita in anul 1883 pe locul unde se afla resedinta reginei Fatuma. O cladire alba extraordinara, Casa Minunilor a fost transformata de britanici in birouri locale si in sedii centrale politice din Tanzania. “Casa Minunilor” a fost redeschisa in 2005 dupa un proiect de renovare cu scopul de a proteja mostenirea culturala a Beit el-Ajaib si acum vizitatorii pot admira usile sculptate, tunurile portugheze din secolul 16 si balcoanele care fac palatul atat de atractiv. Nu trebuie sa ratati vederile de la etajul superior, exponatele de istorie si cultura africana ale targului mestesugaresc de pe veranda, din timpul zilei.
Adresa: Mizingani Road, Stone Town;
Deschis: de luni pana sambata intre orele 09:00 si 16:00.

Piata Centrala
O multitudine de culori si de arome de mirodenii ispitesc vizitatorii sa vina in Piata Centrala din Stone Town. Deschisa in 1904 sub denumirea de Piata Seyyidieh, piata este plina de standurile cu fructe tropicale, mirodenii din cele mai exotice, haine colorate (Kanga, purtate de femei) si fructe rare cum ar fi bananele rosii si rodiile. Localnicii vin zilnic din zonele apropiate pentru a-si expune produsele iar pescarii expun spre vanzare peste proaspat (de la pestii cei mai mari pana la sardine).
Adresa: Benjamin Mkapa Road (Creek Road), Stone Town.

Vechiul Dispensar (Centrul Cultural Aga Khan)
Simbolul arhitectural al amestecului de culturi din istoria Zanzibarului, Vechiul Dispensar a fost numit in acest fel deoarece a gazduit multa vreme un dispensar la parter, cu o farmacie si un medic rezident. Un negustor indian, Tharia Topan, care a finantat constructia proiectului, a pus prima caramida in anul 1887 si a terminat caldirea in anul 1894. Una dintre cele mai decorate caldiri din vremea aceea, Vechiul Dispensar este are balcoanele impodobite cu ornamente si feresterele cu geamuri colorate. Restaurat in anii 1990, Dispensarul gazduieste acum un mic muzeu la etajul superior, muzeu care expune si fotografii cu zona din apropiere de apa din Stone Town. La parter exista si cateva magazie de anticariat.
Adresa: Mizingani Road, Stone Town.

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft