Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Spania, Vacante in Spania, Tenerife, Palma de Mallorca, Gran Canaria, OCEANIA TRAVEL - Descriere

Spania este una dintre cele mai des vizitate destinaţii turistice din Europa, şi aceasta nu numai datorită poziţiei ei geografice avantajoase. Cei mai mulţi turişti îşi petrec vacanţele pe plajele spaniole de pe ţărmul Mării Mediterane în lunile de vară, în timp ce primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru a vizita monumentele istorice şi a admira frumuseţile naturii din regiunile interioare ale ţării. Toamna vă aşteaptă Andaluzia cu atmosfera ei romantică. Întreaga Spanie este înfloritoare şi plină de frumuseţe în toate cele 365 de zile ale anului!

Spania este una dintre foarte puţinele ţări europene care oferă un varietate imensă de posibilităţi de petrecere a vacanţei ideale într-un singur loc. Puteţi gusta aici excelentele vinuri catalane plin de energie, soare şi de zâmbetele prietenoase ale viticultorilor din partea locului, puteţi face plimbări romantice pe lungile plaje cu nisip iar seara puteţi face cunoştinţă cu tempramentul aprins al Spaniei.

Această ţară din Peninsula Iberică are mai multe feţe cu totul diferite, fiecare interesantă în felul ei propriu, dintre care cel puţin una vă va seduce şi pe dumneavoastră.

Spania este o monarhie constituţională, condusă de regele Juan Carlos I. Capitala ei este Madridul, de multe ori omis pe nedrept din intinerariile turistice. Este un oraş modern, cu o viaţă culturală şi artistică foarte bogată, care oferă pe de o parte sute de muzee, galerii de artă şi teatre, iar pe de altă parte o viaţă nocturnă plină de animaţie şi de temperament arzător. Limba oficială a ţării este spaniola, se mai vorbeşte aici şi limba catalană, precum şi unele limbi locale - galiciana (în Galicia), basca (în Ţara Baştilor şi Navarra). Spania este membră a Uniunii Europene, moneda ei oficială fiind Euro.

Spaniolii sunt un popor prietenos şi ospitalier. Mai mult, dacă arătaţi că ştiţi ceva despre Spania sau dacă încercaţi să comunicaţi în limba spaniolă sau catalană, vă veţi bucura de o primire extrem de prietenoasă. Dacă vizitaţi Barcelona, uitaţi de celebrele restaurante locale şi de fast-fooduri şi mergeţi la masă la o cramă tradiţională catalană, la un mic restaurant de pe o străduţă lăturalnică, unde puteţi gusta nişte clătite excelente pregătite de o băbuţă zbârcită, sau pur şi simplu cumpăraţi-vă o baghetă crocantă în apropierea portului.

În caz că doriţi să cunoaşteţi modul de viaţă al spaniolilor obişnuiţi, nu vă limitaţi numai la staţiunile turistice aglomerate. În afara acestora, în locul magazinelor de suveniruri şi a străzilor pline de turişti, puteţi vizita sătucuri pitoreşti, fermecătoare monumente istorice şi puteţi admira o multitudine de frumuseţi naturale de neuitat. Un punct de plecare ideal al aventurii dumneavoastră spaniole este Costa Azahar – o zonă de ţărm cu multe mici staţiuni de vacanţă şi colţuri încântătoare de natură care aşteaptă să fie descoperite. O destinaţie din ce în ce mai căutată de turişti este şi Ţara Baştilor, cu folclorul ei unic, mâncărurile excelente şi fermecătorul oraş istoric San Sebastian.
 

Denumirea oficiala: Regatul Spaniei
Capitala: Madrid
Religie: romano - catolici
Limba oficiala: limba spaniola: castiliana, catalana si basca
Fus orar: in zona continentalasi in Insulele Baleare - ora CET, in Insulele Canare Cet - 1 ora

 

Clima: Spania se află într-o zonă cu climă temperată, meditarană, în centrul ţării în zona capitalei Madrid climatul fiind mediteran-continental. Între climatul dintre regiunile muntoase, cel de pe malul mării şi cel din centrul ţării se pot constata diferenţe importante, în regiunile de pe malul mării climatul fiind mai puţin extrem, în timp ce zonele limitate de Oceanul Atlantic au un climat mai polios. Temperatura medie a Madridului în luna iulie este de 30* C, în februarie de 8* C

 

Conditii de intrare si regim de sedere: Cetăţenii ţărilor membre ale UE au dreptul de liberă deplasare şi de şedere pe teritoriul Uniunii. Intrarea şi sejurul într-o ţară din UE sunt posibile fără restrictii speciale, în urma legitimării cu paşaportul de călătorie sau cu cartea de identitate valabilă. Eventualele excepţii pot fi legate de securitatea şi ordinea publică sau de motive de sănătate. Documentele de călătorie se prezintă pentru control la aeroport sau în porturile spaniole. Vizitatorii care intră în Spania pe calea ferată sau cu automobilul sunt controlaţi la intrarea în spaţiul Schengen (în interiorul căruia nu mai există control la frontieră). Conducătorii auto au nevoie de permis de conducere valabil la nivel internaţional şi de cartea verde a automobilului.
 

 


 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft