Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Vacante 2016 in egipt. Descopera farmecul plajelor din Sahrm el Sheick si Hurghada si misterul civilizatiei egiptene - Atractii

ASWAN : Marca sfârsitul portiunii navigabile a Nilului. Era un punct strategic înca din perioada Imperiului Antic, deoarece fortaretele sale vegheau împotriva invaziei triburilor din sud. Urmele orasului antic au ramas pe insulele care apartin de oras. Pe partea de sud a insulei Elephantin s-au descoperit urmele portului vechi de 50 de ani. Faimoasa insula botanica denumita dupa lordul Kitchener. Giganticul dig vechi si nou impresioneaua turistii cu marimea sa ce ne taie respiratia. Obeliscul de 35 m, neterminat, ne povesteste despre munca maiestrilor antici. Mausoleul lui Aga Kan nu se poate vizita din motive religioase, Kalabasa, Agilkia si Philae sunt deja sub protectia UNESCO.

CAIRO : Este cel mai mare oras din Africa, cu cea mai multa populatie (15 milioane) a lumii mohamedane si este situat la 161 km de Marea Mediterana, pe cele doua maluri ale Nilului, la marginea desertului. La nord de Cairo se afla Holiopolis (orasul soarelui) construit în sec. III î.e.n în cinstea zeului Re. Pe locul metropolei de astazi totdeauna au fost localitati mai mici dar a devenit scaun regal numai în sec. X-XI. În sec. XII legendarul sultan Saladin a construit ziduri de jur-împrejurul orasului astfel a devenit cel mai mare oras din Rasarit. Citadela, moschea Al Azhar au fost construite în aceasta perioada. Atmosfera medievala a orasului a fost deranjata de sosirea lui Napoleon, iar Europa a descoperit Egiptul. Mohammed Ali, pe timpul domniei (1805-1849) sale a modernizat orasul dându-i o noua înfatisare. În Muzeul Egiptului aflat în faimoasa piata Tahrir sunt expuse peste 100 de mii de obiecte arheologice. Principala atractie este Sala Mumiilor si Comoara lui Tuthankamon. În sec.XIV s-a construit Khan El Khalili, cel mai mare bazar din Orientul Apropiat. Giganticele piramide sunt simbolul Egiptului, iar Sfinxul a fost denumit astfel de Heroclatos. Leul cu cap de om a fost sculptat dintr-un singur bloc imens de piatra si îl reprezinta pe zeul soarelui.

EDFU : Este situat între Luxor si Asuan, pe malul de vest al Nilului. Puteti urca la Templulu lui Horus cu masina. Înca din vremuri antice aici se afla un templu. În prezent turistul poate vizita templul construit în vremea Ptolemailor, care a fost construit în 180 de ore.

HURGHADA : Este situat la 395 km sud de Suez si este scaunul regiunii Marii Rosii. Este una dintre cele mai bune statiuni. Înafara de moschea cu doua turnuri si cladirea guvernamentala, cel mai important este muzeul si acvariul amenajat în cladirea Institutului de Biologie Maritima a Universitatii din Cairo. La 5 km sud de oras s-a început construirea hotelurilor moderne. Orasul de pe malul marii are doua centre: Downtoun-ul, vechiul oras cu bazarul si noul centu de magazine si banci, Shequalla. Hurghada nu se poate mândri cu palmieri deoarece este situat la întâlnirea dintre desert si mare. Aceasta localizare are însa si avantaje. Pentru ca este localizat astfel aproape în permanenta bate vântul, spre bucuria surferilor si a celor carora nu le place caldura mare. Temperatura apei cristaline nu coboara niciodata sub 21 grade astfel fiind ideala tot anul pentru scaldat si scufundari. Recifurile de corali sunt atât de aproape de supafata apei încât din departare par a fi niste insule. Datorita climei placute, soarelui stralucitor, adierii usoare a vântului este paradisul surferilor si a celor ce iubesc scufundarile.

KOM OMBO : Orasul istoric Nubian este situat într-o vale la 43 de km nord de Asuan. A devenit centrul Egiptului de Sud în vremea Ptolemai-ilor. Templul Sobek si Haroeris sunt îndreptate spre Nil si au fost consrtuite pe locul templului construit de Thutmozis al III-lea. Este deosebit noaptea.

LUXOR : Orasul cu 70.000 de locuitori este situat pe locul uriasei capitale a Noului Imperiu cu 1 milion de locuitori, Orasul cu Osuta de Porti a lui Homer, Theba (numele original:Uaset).
Este unul dintre cele mai vechi orase, are peste 7.000 de ani. Anii de glorie ai orasului au fost în timpul dinastiilor XVII si XIX când a fost capitala imperiului.
Pe locul Templului Luxor înca din perioada Imperiului Mijlociu se afla un locas de cult pe care mai târziu s-a construit haremul lui Amon Deli, uriasa curte a lui Ramses al II-lea, rândul de stâlpi a lui Amenhotep al III-lea. Tot o opera a arhitecturii este si templul lui Thutmozis.
Acest templu este legat de Templul Karnak de drumul sfinxilor (3 km). Templul Karnak este alcatuit din mai multe locase de cult, fara dubii este cel mai mare grup de monumente istorice (pe teritoriul sau ar încapea de 40 de ori Coloseul din Roma).
Este probabil ca s-au început constructiile înca de pe vremea Imperiului Antic. În timpul dinastiei a X-a s-a construit prima cladire care servea ca locas de cult în cinstea zeului Montu.
Începând cu aceasta perioada si pâna în vremea Ptolemailor, chiar pâna la vremea ocuparii Romane au continuat constructiile. Cu toate acestea unele parti ale templului nu au fos niciodata finalizate.
Între timp si unele parti vechi au fost distruse de cutremure si inundatii ale Nilului.
Dupa aceasta 1.500 de ani de întuneric s-a lasat pe zidurile orasului.
Numai la sfârsitul secolului XIX s-au început sapaturi arheologice.Lânga zidul de vest este situata faimoasa Necropola din Theba.
Orasul Mortilor a fost din totdeauna locul de funerarii. Primii care au fost înmormântati în aceasta vale numita Valea Regilor, au fost faraonii dinastiei a XVII-a. Pâna în momentul de fata s-au descoperit 64 de morminte, dintre care 14-18 sunt deschise pentru vizitatori (biletul de intrare pentru turisti este valabil pentru 3 morminte, înafara de cel a lui Tutankamon).
Lipit cu spatele de Valea Regilor despartit totusi de un munte, se afla tempul reginei Hatsepsut care a fost sculptat în strânca.
Din templul lui Amenhotep al III-lea au mai ramas doar statuile de la intrare. Acestea masoara 18 m înaltime si au fost sculptate dintr-un singur bloc de piatra si au devenit cunoscute dupa denumirea lor (eronata) Memnon si Amnon, primita de la Greci.

PENISULA SINAI : Este un desert în forma de triunghi situat între golfurile Suez si Aqaba, care desparte Egiptul de peninsula Araba. Aceasta regiune a avut importanta majora în istoria Egiptului. Vara este aproape insuportabila caldura, iar iarna piscurile muntilor de peste 2.000 m sunt acoperite cu zapada. Principala atractie a Sinaiului este Manastirea Sfânta Ecaterina, construita în stil bizantin. O experienta de neuitat este rasaritul de soare la Muntele lui Moise, dar si diferitele safari-uri cu camile sau jeepuri.

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft