Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Vacante 2016 in egipt. Descopera farmecul plajelor din Sahrm el Sheick si Hurghada si misterul civilizatiei egiptene - Descriere

Republica Arabă Egipteană, străbătută de cel mai mare fluviu al Africii - Nilul, se învecinează la vest cu Libia, la sud cu Sudanul, iar la nord-est cu Izraelul. La nord, teritoriul ei este delimitat de Marea Mediterană, iar la est, de Marea Roşie.

Majoritatea locuitorilor trăiesc pe malurile Nilului - unul dintre puţinele locuri în Egipt unde pământul este fertil şi condiţiile de viaţă sunt mai bune. Restul teritoriului egiptean este ocupat de nisipurile Saharei, foarte puţin populate. Cea mai însemnată aglomerare urbană este capitala Cairo, alte oraşe mari fiind Alexandria, Assuan şi localităţile importante din Delta Nilului.

La ora actuală, Egiptul are în jur de 77,5 milioane de locuitori, în cea mai mare parte de origine arabă. Limba oficială a ţării este limba arabă iar în funcţie de regiune se vorbesc şi diferite dialecte berbere, limba nubiană, engleza sau franceza. Cea mai răspândită religie şi, în acelaşi timp, religia de stat a Egiptului, este Islamul, 90% dintre locuitori fiind musulmani suniţi. Restul de 10% sunt creştini, copţi şi evrei.

Pe teritorul Egiptului veţi întâlni la tot pasul un mare număr de monumente istorice, unele dintre ele de dimensiuni colosale, ceea ce face ca această ţară să fie una dintre destinaţiile cele mai căutate de turiştii din întreaga lume. Printre cele mai faimoase vestigii istorice egiptene datând din epoca de glorie a antichităţii, se numără piramidele din Gizeh, Sfinxul, oraşul Luxor din sudul ţării, precum şi mormintele din Valea Regilor. În ultimul timp, Egiptul a devenit cunoscut şi ca o destinaţie atrăgătoare pentru vacanţele clasice la malul mării.

Dacă nu sunteţi hotărâţi în cel fel să vă petreceţi vacanţa egipteană, alegeţi una dintre staţiunile litorale Hurghada sau Sharm El Sheikh. Turiştii mai exigenţi se vor simţi bine în staţiunea de lux El Gouna. Printre cele mai căutate localităţi de la malul mării se numără şi Sahan, aflat pe coasta de est a Golfului Arabiei. O altă destinaţie preferată de turişti este Taba, în nordul Golfului Arabiei. Aceasta se află într-un loc de unde se pot vedea trei dintre ţările din golf - Iordania, Izrael şi Arabia Saudită. Priveliştea este de neuitat.

 

Denumire oficiala: Republica Araba Egipteana

Capitala: Cairo

Religia: aprox. 80% dintre locuitori sunt musulmani (islamul le permite bărbaţilor să aibă mai multe soţii), cca 15% sunt de religie creştină.

Limba oficiala: Limba arabă - araba vorbită egipteană, precum şi araba clasică folosită la nivel oficial. Limba engleză este destul de răspândită.

Fus orar: GMT +2

Clima: Egiptul se află în zona de climă subtropicală din nordul continentului african, având o climă deşertică, foarte uscată, cu ierni blânde şi veri extrem de toride. În afara regiunilor de la Marea Mediterană, vremea este în Egipt foarte caldă şi secetoasă în tot timpul anului.

Conditii de intrare si regim de sedere: Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc. Titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu au obligaţia să obţină vizele de intrare în prealabil, de la un oficiu consular egiptean. Pentru aceste categorii de persoane vizele nu pot fi obţinute la aeroport.

 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft