Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Asia - Sri Lanka - Descriere

Veţi avea prilejul de a admira şi vestigiile unor străvechi civilizaţii, monumente arhitectonice uimitoare care reflectă un nivel înalt de dezvoltare a tehnicii şi artei. De asemenea, vă veţi putea bucura de atmosfera plăcută în compania localnicilor prietenoşi şi ospitalieri.

Fie că vă pasionează monumentele străvechi, frumuseţea naturii, fie că doriţi să petreceţi o vacanţă activă, să gustaţi specialităţile locale sau doar să leneviţi pe plajele romantice, Sri Lanka este o destinaţie ideală pentru dumneavoastră.

Puteţi admira frumuseţea şi complexitatea ornamentelor templelor hinduiste şi budiste, nenumăratele statui ale lui Buddha, sanctuarele săpate în stâncă amintind de călugării din vechime, care şi-au dedicat existenţa perfecţionării spirituale şi ajungerii în Nirvana. Toate acestea sunt numai o parte a bogatei culturi srilankeze, al cărei farmec vă va rămâne pentru totdeauna în amintire.

Parcurile naţionale, pe care iniţial au început să le înfiinţeze aici coloniştii britanici, sunt în prezent incluse într-o reţea de aproape o sută de rezervaţii naturale strict protejate. Diversitatea naturii srilankeze este completată de recifurile de corali din apropierea coastelor insulei, în care trăiesc mii de specii de animale şi plate. Plajele largi cu nisip auriu, în apropierea cărora apa este puţin adâncă, sunt umbrite de plamieri înalţi. Vă puteţi relaxa fie făcând baie în apele Oceanului Indian, fie la centrele de medicină ayurvedică, de exemplu învăţând să meditaţi. La micile restaurante, cu atmosfera lor plăcută, veţi găsi mâncăruri tradiţionale, peşte şi fructe de mare delicioase.

Bucătăria locală

Bucătăria srilankeză este cu adevărat unică, având la bază atât reţete ale popoarelor care au colonizat de-a lungul timpului aceste ţinuturi, mai ales indienii, arabii, portughezii şi olandezii. Ingredientele de bază ale tuturor mâncărurilor srilankeze sunt excelentele soiuri de legume şi fructe cultivate în grădinile de pe insulă. O ciudăţenie a restaurantelor srilankeze o constituie pregătirea îndelungată a mâncării, localnicii având, de aceea, obiceiul de a face comanda şi de pleaca pentru un timp, pentru a se întoarce abia când mâncarea este gata de a fi consumată. Una dintre regulile de etichetă la masă în Sri Lanka este nefolosirea tacâmurilor, ci numai a mâinilor pentru a mânca, deoarece srilankezii sunt convinşi că numai atfel vă puteţi bucura pe deplin de gustul mâncării. Un obiect de nelipsit sunt, de aceea, castronaşele cu apă pentru spălarea mâinilor, aduse după fiecare fel de mâncare.

Denumire oficiala:Republica Democrata Socialista Sri Lanka

Capitala: Colombo

Religie:70% dintre locuitori sunt de religie budistă, 16% hinduşi, 8% musulman

Limba oficiala:Limbile oficiale sunt sinhala şi limba tamilă; în localităţile turistice se vorbeşte foarte des şi limba engleză, care funcţionează şi ca element de legătură între limbile oficiale

Fus orar: GMT + 5.3 ore

Clima: Temperaturile sunt în jur de 30-35 de grade în tot timpul anului, în regiunile muntoase mai înalte fiind mai scăzute cu 10-15 grade. În aceste regiuni se înregistrează şi precipitaţii mai frecvente. Cele mai mari călduri sunt în martie şi în aprilie. Sezonul turistic culminează în lunile de iarnă, în timp ce vara sunt destule locuri libere în hoteluri şi preţuri mult mai avantajoase. Aceasta se datorază faptului că în lunile de vară musonul face ca oceanul să fie agitat, cu valuri mari care inundă plajele.

Conditii de intrare si regim de sedere: Cetăţenii români au nevoie de vize pentru a intra în Sri Lanka, indiferent de tipul paşaportului deţinut. Vizele se pot obţine de la orice oficiu consular srilankez precum şi la intrarea in ţară, de la autorităţile de frontieră. Vizele de intrare pot fi aplicate numai în paşapoarte valabile cel puţin două luni de la data intrării în Sri Lanka. Vizele de tranzit se acordă gratuit la intrarea in Sri Lanka, pentru o perioada de maxim 30 de zile. Vizele turistice, care permit o şedere de până la 30 de zile, pot fi obinute la punctul de intrare în Sri Lanka (aeroport/port) şi sunt gratuite. Valabilitatea acestor vize poate fi prelungită până la 90 de zile de la data emiterii. Cetăţenii români pot solicita, contra cost, vize cu multiple intrări.

 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft