Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Diani Reef Beach Resort & Spa - Atractii

Kenya este o ţară cu multe frumuseţi – plaje, parcuri naţionale, savane şi locuri istorice – care vă aşteaptă dacă v-aţi decis să vă petreceţi vacanţa aici. Începem cu parcurile naţionale.

Vizitarea parcurilor naturale ale Kenyei, cunoscute în lumea întreagă prin frumuseţea şi sălbăticia lor, este aproape obligatorie pentru orice vizitator! Deoarece acestea sunt foarte multe, vă vom prezenta mai jos numai câteva dintre cele mai importante. Parcurile constituie mediul de viaţă al zebrelor, girafelor, al multor specii de antilope, şi mai ales al animalelor din aşa-numitul grup al „Celor cinci giganţi”, aflat în centrul atenţiei turiştilor – elefantul, bivolul sălbatic, rinocerul şi, cel mai rapid, leopardul. Migraţia a un milion şi jumătate de antilope gnu din Serengeti, de pe teritoriul Tanzaniei, până în parcul naţional kenyan Masai Mara este unul dintre cele mai uimitoare miracole ale naturii din întreaga lume. Fiecare parc naţional îşi are propriul program şi propriile preţuri pentru intrare. Adulţii plătesc de obicei câteva zeci de dolari, iar copiii mai puţin de jumătate din preţul pentru adulţi. Pentru a vă deplasa în interiorul rezervaţiilor, este necesar să închiriaţi un automobil – de obicei pentru 30 de dolari. Deşi excursia în mijlocul fascinantei naturi a Kenyei nu este chiar ieftină, merită din plin să plătiţi pentru a o vedea, este o experienţă cu totul unică!

Amboseli

Parcul naţional Amboseli este o destinaţie turistică foarte atrăgătoare şi apreciată, mai ales datorită priveliştii celui mai înalt munte al Africii, Kilimandjaro – înalt de 5 985 m – aflat în afara graniţelor Kenyei, pe teritoriul Tanzaniei.

Încă din trecutul îndepărtat, există diverse legende legate de acest munte impozant. Arabii ştiau şi ei, în vechime, de existenţa unui munte înalt, undeva în interiorul Africii, pe vârful câruia străluceşte ceva ciudat, alb-argintiu – zăpada. Băştinaţii şi-au explicat existenţa acesteia conform propriilor tradiţii şi credinţe: erau convinşi că pe Kilimandjaro trăieşte un zeu îngrozitor care îi pedepseşte pe muritorii care îndrăznesc să se apropie de lăcaşurile lui cu degerături ale mâinilor şi picioarelor.

Denumirea de Amboseli provine de la un lac secat, primul lucru văzut de vizitator după intrarea în parc. Amboseli înseamnă în limba localnicilor „sol alcalin”. Într-adevăr, pământul din zonă are caracter bazic, aşa că nu vă aşteptaţi să vedeţi prea multă verdeaţă. Pe teritoriul rezervaţiei se află şi poieni pline de flori, păduri de palmieri şi acacia, mlaştini şi savane nesfârşite.

Regele animalelor la Amboseli nu este nici leul, nici leopardul sau ghepardul, ci maiestuosul elefant, a cărui monumentală siluetă poate fi văzută aproape peste tot.

Peisajele parcului naţional Amboseli, înfiinţat în anul 1974, sunt cele mai frumoase la răsăritul sau la apusul soarelui, când acesta se află aproape de linia orizontului. Dimineaţa se vede vîrful acoperit de zăpezi al muntelui Kilimandjaro, la prânz acesta este ascuns în nori, iar seara străluceşte în nuanţe de roşu şi purpură sub razele soarelui la apus. Un alt avantaj al excursiilor în parc dimineaţa devreme sau după-amiaza este şi probabilitatea mare de a vedea o mulţime de animale sălbatice. La orele amiezii, când soarele străluceşte cel mai puternic, acestea se ascund la umbră şi numai cu greu pot fi observate. Nici fotografiile animalelor, făcute la prânz, nu sunt de bună calitate.

În afară de impresionanţii elefanţi, în rezervaţie mai trăiesc zeci de alte specii de mamifere şi sute de specii de păsări. Dintre zburătoare putem menţiona frumoasele păsări flamingo, ibişii, pescăruşii, pelicanii, struţii şi vulturii. Graţioasele antilope cu picioare lungi fug din calea unor vânători încercaţi, cum ar fi hienele, şacalii şi caracalii („numiţi şi râşii de pustiu”). Zebrele, girafele, bivolii sălbatici, antilopele gnu şi elefanţii completează tabloul safari-ului perfect.

Masai Mara

Rezervaţia Masai Mara este cea mai cunoscută şi mai des vizitată din Kenya. A primit statutul de parc naţional în anul 1977. Frumosul teritoriul al Masai Mara a aparţinut dintotdeauna tribului Masai, care a primit permisiunea de a trăi aici şi după înfiinţarea parcului. Masai este unul dintre triburile indigene pe care le puteţi întâlni în Kenya. Şi-au păstrat modul de viaţă tradiţional neschimbat aproape din epoca de piatră. Satul lor se află în apropierea porţii prin care se intră în parcul naţional. De-a lungul timpului s-au obişnuit cu prezenţa turiştilor, cărora le permit să le viziteze locuinţele, în schimbul unei sume de bani.

Din păcate, Masai Mara este în permanenţă plin de turişti, de aceea este necesar ca în interiorul rezervaţiei să vă deplasaţi numai pe traseele marcate şi să respectaţi mediul natural al animalelor. Chiar şi în aceste condiţii,
Masai Mara şi-a păstrat înfăţişarea sălbatică atât de specifică, dar aceasta nu poate dura veşnic.

Sezonul turistic culminează aici în perioada Crăciunului, dar, dacă doriţi să trăiţi experienţe de neuitat, vizitaţi parcul de preferinţă între iulie şi octombrie. În acest interval de timp ajung la Masai Mara turmele uriaşe de bivoli sălbatici, zebre şi antilope gnu, care migrează în căutarea hranei din parcul naţional Serengeti, din Tanzania, unde se întorc după un anumit timp.

Veţi vedea şi lei, gheparzi şi leoparzi. Pe malurile râurilor Mara şi Talek, care străbat rezervaţia, puteţi vedea hipopotami, crocodili, maimuţe şi, cu puţin noroc, şi rinoceri negri sau albi. Trăiesc aici şi hiene, şacali, gazele, porci sălbatici şi antilope.

Parcul naţional din Nairobi

La o mică distanţă de capitala kenyană se află parcul naţional Nairobi, înfiinţat în anul 1946. Deşi rezervaţia este foarte interesantă, turiştii sunt descurajaţi de priveliştea smogului, a zgârie-norilor şi a fabricilor oraşului. Cu toate acestea, sunt multe de văzut aici – mici lacuri strălucind sub razele soarelui, pe malurile cărora stau la soare hipopotamii şi păsările de baltă. Leii, gheparzii şi leoparzii înfometaţi urmăresc zebrele, girafele, gazelele şi antilopele care fug speriate din calea lor.

Parcul naţional Tsavo

Tsavo este cel mai mare parc naţional al Kenyei, cu o mulţime de râuri ramificate, izvoare, oaze şi păduri de acacia. Şoseaua principală dintre Nairobi şi Mombasa traversează rezervaţia, împărţind-o în două zone, de vest şi de est – Tsavo West şi Tsavo East

Tsavo West este mai accesibilă şi, în consecinţă, mai des vizitată. La sfârşitul anotimpului ploios, când vegetaţia este de un verde uimitor, puteţi vedea aici cele mai frumoase peisaje. Tsavo East este o regiune nu numai foarte pitorească, ci şi sălbatică, fapt apreciat de turiştii doritori de aventuri africane. Merită menţionate şi izvoarele vulcanice Mzima, în mijlocul unei oaze minunate, pline de palmieri, de păsări acvatice, crocodili şi hipopotami.

În zona de est a parcului naţional Tsavo merită să vizitaţi şi lacul de acumulare Aruba, construit pe sălbaticul râu Voi. Deşi e o suprafaţă de apă artificial creată, multe animale sălbatice vin să se adape din ea. În Tsavo East se găseşte şi cel mai mare râu de lavă din lume – Yatta Plateau. Nu mai puţin interesante sunt cascadele Lugards de pe râul Galana.

Alte rezervaţii naturale interesante sunt Meru, cunoscut mai ales datorită leoaicei Elsa, Nakuru, unde trăiesc rinoceri, Samburi şi Sibiloi.

Nairobi, capitala Kenyei

Capitala Kenyei este situată în podişul din centrul ţării, la o altitudine de aproximativ 1 800 m deasupra nivelului mării. Nairobi este un oraş modern şi cosmopolit, cu numeroase hoteluri, restaurante, baruri şi centre comerciale. În acealşi timp, este un exemplu tipic de metropolă africană. Oamenii aleargă aici de colo-colo, se grăbesc, fug după autobuze, strigă unii la alţii. În mijlocul acestui haos de mirosuri, zgomote şi culori circulă cu o viteză nebună microbuze viu colorate, care fac slalom printre automobile şi mijloacele de transport în comun.

Nairobi are o populaţie de circa şapte milioane de locuitori, ceea ce influenţează negativ natura înconjurătoare şi calitatea aerului. Oraşul este tot timpul plin de un smog albăstrui. Structura populaţiei nu este foarte diversificată, aşa-numita „clasă de mijloc” fiind aici cea mai numeroasă. Dartorită numărului mare de locuitori şi a locurilor de muncă limitate, în Nairobi sunt foarte mulţi şomeri, aşa că pe străzi veţi vedea o mulţime de oameni care vînd cele mai diverse lucruri pentru a-şi câştiga existenţa. În centrul oraşului sunt clădiri înalte din oţel şi sticlă strălucitoare, în timp ce periferiile sunt ocupate de cartiere ale săracilor şi de căsuţe mici şi modeste.

Dacă doriţi să vă bucuraţi de adevărata atmosferă a capitalei Kenyene, vizitaţi cunoscutul târg al Masailor. Tribul indigen Masai, deşi şi-a păstrat nealterate străvechile tradiţii, cunoaşte foarte bine obiceiurile timpurilor actuale. De aceea, dacă doriţi să vă fotografiaţi împreună cu un membru al tribului în vestimentaţie tradiţională, trebuie să plătiţi o sumă de bani. La tîrgul Masailor din Nairobi puteţi cumpăra obiecte tradiţionale ale tribului, mai ales tot felul de brăţări, coliere şi inele din mărgele multicolore.

Un alt loc foarte interesant şi des vizitat este Muzeul Naţional din Nairobi, care se mândreşte cu o colecţie bogată de exponate din domeniul arheologiei, etnografiei şi ştiinţelor naturii.

Karen e un cartier al capitalei kenyene numit după celebra Karen Blixen, personajul interpretat de Meryl Streep în cunoscutul film „Departe de Africa”. Dar cine a fost de fapt Karen Blixen? A fost o scriitoare daneză de origine nobilă, care a trăit la Nairobi în anii 30 ai secolului trecut şi a înfiinţat aici prima şcoală, primul spital, precum şi plantaţii de cafea şi de ceai. Astfel, a creat pentru localnici locuri de muncă şi le-a asigurat şi atât de trebuincioasa asistenţă medicală. În casa în care a locuit se află în prezent un muzeu cu o grădină minunată. În cartierul care îi poartă numele se află un centru de creştere a girafelor, unde, în schimbul unei taxe, puteţi hrăni aceste animale uimitoare şi asculta explicaţiile îngrijitorilor profesionişti. De asemenea, puteţi vedea un film despre girafe şi cumpăra suveniruri, probabil la cele mai mici preţuri din oraş

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft