Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Asia - Thailanda - Descriere

Bangkok-ul este situate in central tarii, la varsarea fluviului Chao Phraya in apa Siamului. Datorita nenumaratelor canale si a ‘gondolelor’, adevarate canale plutitoare pline cu diverse produse Bangkok este adesea denumit ‘Venetia Orientului’.

Orasul are peste 400 de temple, dar si o multime de locuri in care te poti distra; poti incerca diverse produse culinare, sau poti asista la un meci de box tailandez.

Este locul in care cladirile inalte se construioesc cu o rapiditate uimitoare; este una dintre cele mai cautate destinatii de vacant din Asia, cu cel putin 15 milioane de vizitatori anual.

Orasul Ayutthaya este situate la 85 km nord de Bangkok, intre gurile de varsare ale celor doi afluenti ai fluviului Chao Phraya ( Menam): Pa Sak si Lopburi. Desi in ruine, este unanim considerat unul dintre cele mai remarcabile si mai mari orase vechi din Asia. Fosta capital a Siamului a fost fondata in 1350 si distrusa de birmanezi in 1767. Aici poti vedea Palatul Vechi, Palatul Bang Pa-In, Templul Wat Mongkol Borpith, cu una dintre cele mai mari statui ale lui Buddha din Tailanda, Templul Wat Phra Si Sanpeth si Templul Wat Chai Watanaram.

Statiunea Pattaya este situate la aproximativ 150 km sud de capital Tailandeisi este cea mai popular si mai vizitata localitate din aceasta tara. Desi este faimoasa pentru viata sa de noapte, in Pattaya poti practica schi nautic, windsurf si poti vizita insulele de corali.

Phuket, supranumit “perla marii Andaman” este cea mai mare dintre Insulele Tailandei si are plaje perfecte cu nisip fin si ape clare, hoteluri luxoase si o intense viata de noapte. Aici are loc annual Regatta Regala de Yachturi, si tot aici poti gasi un impresionant acvariu cu pesti exotici, alaturi de o gradina botanica.

Insula Samui este situate la 80 km est de coasta Tailandei si la 560 km de Bangkok. Se ajunge cu avionul sau cu ferry-boat-ul de la Surat Thani.

Chantanaburi este o mica dar prospera statiune din estul Tailandei, a carei populatie e formata in mare parte din imigranti chinezi si vietnamezi. La 12 km de oras, pe plaja Chao Lao se afla un recif de coral lung de 5 km

In Nakorn Pathom veti gasi una dintre cele mai mari pagode din sud-estul Asiei, alaturi de un sat traditional. Cu o vechime de  aproximativ 1000 de ani, Pagoda Pra Pathom Chedio este cel mai inaslt monument budist din lume.

Satul Nong Nooch adaposteste una dintre cele mai frumoase gradini tropicale din sud-estul Asiei , un parc natural, cu un lac intins si o multime de orhidee.

 Insula Phi Phi este una dintre cele mai frumoase insule tropicale, in fapt un grup de 6 insule care masoara 42 kmp, transformate in 1983 in parc national; este situate la 40 km de Phuke

Gastronomie

Bucataria tailandeza se numara printer cele mai bogate si recunoscute din lume. Mancarea de baza este orezul, servit de cele mai multe ori alaturi de peste si fructe de mare, toate acestea foarte bine condimentate. Printre specialitatile locale se numara taitei prajiti cu soia, creveti si alone, sau supa de creveti cu lichior de lamaie.

Moneda

Bahtul Thailandez se imparte intr-o suta de satangi; nu vei avea problem in ceea ce priveste schimbul banilor, deoarece sunt disponibile peste 3000 de bancomate, plus o retea de case de schimb  de incredere.

Desi utilizarea euro-ului este in plin avant, dolarul American ramane in continuare valuta preferata in Thailanda.

Bine de stiut

Vaccinarea persoanelor care, anterior depunerii cererii de viza au vizitat Africa sau America de Sud este obligatory; pentru celelalte personae vaccinarea nu este obligatory. Iti recomandam sa ai la tine o trusa medicala care sa contina medicamente pentru stomac, febra, raceala, lotiune de plaja si lotiune contra intepaturii insectelor.

Denumire oficiala: Regatul Tailandei

Capitala: Bangkok

Religie: majoritatea locuitorilor sunt de religie budistă (90%), 5% sunt musulmani, 2% confucianişti şi taoişti, 1% creştini

Limba oficiala: tailandeza si chineza

Fus orar: Diferenta fata de fusul orar al Romaniei este de + 5/6 ore

Clima: Thailanda are un climat tropical cu trei anotimpuri distinct: vara, din martie pana in mai, un anotimp ploios cu mult soare din iunie pana in septembrie, si unul racoros din octombrie pana in februarie.

Temperature medie anuala este de 28 grade, atingand in Bangkok 30 grade in aprilie si 25 grade in septembrie.

 Conditii de intrare si regim de sedere: Cetăţenii români care doresc să călătorească în Thailanda au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Thailandei.
Autorităţile thailandeze eliberează viză de intrare şi la frontieră, pentru o perioadă de şedere de până la 15 zile.

Atenţie! Cetăţenii români care doresc să rămână pe teritoriul Thailandei pentru o perioadă mai mare de 15 zile, sunt obligaţi să obţină, în prealabil, o viză de intrare de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucureşti. Depăşirea termenului de şedere în Thailanda acordat prin viză va fi sancţionat conform legislaţiei in vigoare!


 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft