Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

America de Sud - Brazilia - Descriere

Brazilia este locul cel mai potrivit pentru cei care vor sa isi transforme vacant intr-o evadare in natura. Daca fiorul aventurii este ceea ce cauti, atunci in Brazilia vei putea vizita rezervatiile natural si vei putea observa nenumarate specii exotice de animale si pasari.

Turistul va avea sansa sa inoate cu delfinii in arhipelagul Fernando de Noronha, sa observe balenele gri de pe coasta de nord-est a Bahiei, sau pur si simplu sa se piarda in galeriile subterane din pesterile braziliene.

Rio de Janeiro nu mai este astazi capitala statului. Titlul i-a fost luat de mult mai tanarul oras Brasilia, construit, incepand cu anul 1956 exact cu scopul de a adaposti institutiile supreme ale statului. Vazuta de sus, capital e asemuita fie cu o cruce, fie cu o pasare cu aripile deschise. Una dintre cele mai spectaculoase constructii este Podul Juscelino Kubitschek de pe Lacul Paranoa.

Gastronomie - cel mai popular mancare traditionala braziliana este feijoada; a fost preparata initial de sclavii adusi din Africa, si contine fasole neagra cu carne de vita sau cu urechi si coada de purcel; se serveste intr-o farfurie adanca alaturi de orez.

Racoritoarea preferata este guarana, un suc preparat din planta cu acelasi nume care se gaseste in padurile amazoniene.

Bautura alcoolica traditionala este cachaca si este obtinuta din sfecla de zahar.

Plaje

Pe coasta Braziliei, lunga de aproape 7500 km, plajele cu renume mondial se amesteca cu petice de nisip care n-au avut de suferit de pe urma industrializarii.

Copacabana – plaja a fost botezata dupa hotelul cu acelasi nume, care si-a deschis portile acum 80 de ani. Copacabana si-a castigat reputatia datorita petrecerilor, restaurantelor si barurilor, dar si conditiilor optime de odihna.

Ipanema – si-a castigat renumele de trendsetter si este hiperpopulata in perioada Carnavalului, cand turistii si localnicii iau doze uriase din ‘narcoticul’ numit samba; se spune ca aceasta plaja ar fi locul de nastere al costumelor de baie tanga.

Bara da Tihuca este o plaja de refugiu din zonele agglomerate ale plajelor Copacabana si Ipanema.

Botafogo este o mica plaja unde se gaseste sediul clubului de yachturi.

Grumari este plaja cea mai putin atinsa de efectele turismului; datorita aspectului ei genuin, plaja face parte din zona protejata.

Praia Vermalha sau Plaja rosie si-a primit numele datorita nisipului inchis la culoare.

Recreio este o plaja pentru familii si copii.

Carnavalul de la Rio

La Rio are loc cel mai mare spectacol de pe pamant. Pasiunea si entuziasmul ating cote maxime in fiecare an, cu 40 de zile inainte de Paste, la Carnavalul de la Rio, un eveniment al carui popularitate nu este intrecuta, pe plan local decat de un campionat de fotbal.

Carnavalul este rezultatul unei munci titanice; elevii scolilor de samba se pregatesc intens pentru ca spectacolul de pe Sambadrom sa fie pus la punct in cele mai mici detalii. Fiecare scoala isi allege o tema, pe care o prezinta prin intermediul costumelor mai mult sau mai putin sumare. Cei mai implicate sunt insa locuitorii cartierelor sarace ale metropolei, care de multe ori nu au nici apa si nici current electric, dovada graitoare ca pofta de viata nu se cumpara. In parallel cu parade de pe Sambadron au loc festivaluri de strada.

Shopping

In Rio  si in Sao Paulo majoritatea magazinelor si pietelor sunt deschise pana seara tarziu; Rio si Salvador sunt specializate in antichitati si bijuterii, iar in Sao Paulo vei putea gasi atat haine la moda cat si bijuterii din argint cu diamante si alte pietre pretioase. Supermarketurile sunt deschise de dimineata pana seara, inclusive in week-end.

Viata de noapte

Cluburile din Sao Paulo si Rio de Janeiro sunt vestite in intreaga lume. In Rio sunt foarte cautate cluburile unde se canta live muzica samba

Moneda
 
Moneda oficiala braziliana este incepand cu anul 1994 realul. Un real este alcatuit din 100 de centavos.
Cea mai avantajoasa valuta straina pentru schimb este dolarul American ( 1 USD=1.5 Reali). Bancile ofera un curs mai avantajos decat birourile de schimb din hoteluri. Casele de schimb si bancile au acelasi program, fiind deschise de la orele 10 dimineata pana la 4 dupa amiaza.
 
Bine de stiut
 
Vaccinarea impotriva febrei galbene este obligatory pentru turistii care au vizitat in ultimele 3 luni tari expuse riscului de imbolnavire. Alte vaccinuri nu sunt obligatorii; totusi, daca vei calatori pe Amazon este indicat sa fii vaccinat impotriva febrei galbene, iar in celelalte zone impotriva tifosului, a hepatitei si a tetanosului.
Recomandate sunt hainele de in sau de bumbac si pantofii usori, cat si o haina impermeabila pentru anotimpul polios.
Soarele este puternic, de aceea sunt necesari ochelarii de soare.
Iti sugeram sa consume doar apa imbuteliata.
 

Denumirea oficiala: Republica Federativa Braziliana

Capitala: Brasilia

Religie: catolici 85%, protestanti 11%, mai departe culte afro-braziliane (mai ales in Bahia)

Limba oficiala: Portugala - fata de cea europeana cu nuante usoare in fonetica, in unele zone imbogatiti cu termenile africe si indiene. Mai departe va intalniti cu spaniola si engleza.

Fus orar: - 4 ore fata de timpul Europei centrale in majoritatea teritoriului Brazilic

Clima: Temperature in Brazilia variaza in functie de altitudine si latitudine. Temperatura medie este in jurul valorii de 28 grade in partea de nord si 20 grade in partea de sud.

Exista in sud zone unde sunt si temperature sub 0 grade, cu zapada si inghet. Anotimpurile sunt tocmai pe dos fta de Europa si Statele Unite, cu exceptia zonei de nord.

Conditii de intrare si regim de sedere:  Cetatenii romani, posesori ai unui pasaport simplu, valabil minim 6 luni sunt scutiti de obligativitatea detinerii unei vize pentru a intra, tranzita sau ramane pe teritoriul Braziliei pentru o perioada de pana la 90 de zile. Este foarte util ca pasaportul sa fie in continuu asupra ta.

Le recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Brazilia sa incheie polite de asigurare de calatorie care sa includa si acoperirea costurilor medicale in caz de imbolnavire, accident sau deces.

 

 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft