Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Oferte 2014 - 2015 vacante exotice in Africa - Atractii

Cel mai mare Baobab din lume: daca ati vazut vreodata un baobab, mai ales pe timpul iernii, atunci cand ramurile sale asemanatoare unor radacini uriase se inalta catre cer, veti intelege, cu siguranta, ceea ce spuneau stravechii africani. Baobabul este un copac solitar, cu un trunchi gigantic, ce poate trai, perfect adaptat mediului african, pentru mii si mii de ani. Copacul despre care vom vorbi astazi se afla in mica localitate Modjadjiskloof din nordul tarii si este una dintre principalele atractii turistice ale municipalitatii Limpopo. Varsta sa depaseste 6000 de ani, ceea ce il face chiar mai varstnic decat piramidele egiptene. Imaginati-va numai ca, atunci cand primele sale frunze rasareau, Sahara nu era nici pe departe desertul urias de astazi.

 

Pesterile Sudwala: situate in provincia Mpumalanga, din estul Africii de Sud, Pesterile Sudwala sunt considerate cele mai vechi pesteri ale lumii, cu o varsta ce depaseste 240 de milioane de ani. De altfel, rocile care alcatuiesc peretii grotelor dateaza din Precambrian, fiind formate acum 3,8 miliarde de ani. Pesterile au fost folosite ca adapost inca din zorii omenirii, asta si datorita sursei constante de aer curat care exista in aceste incaperi subterane. In timpurile moderne, Pesterile Sudwala au fost redescoperite in secolul al XIX-lea de catre Somquba, fiul regelui Sobhuza I (1780-1839), atunci cand acesta cauta refugiu in calea armatei fratelui sau, Mswati II.

 

Plajele din Durban: palmieri; nisip auriu; valuri uriase, ideale pentru surf; sau lagune cu ape linistite in care sa va petreceti timpul alaturi de familie; hoteluri de cinci stele; apartamente de lux si unul dintre cele mai mari si mai bogate porturi ale lumii, totul intr-o clima calda tot timpul anului, specifica Oceanului Indian. Acestea sunt ingredientele care au facut din plajele Durban una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Africa de Sud.

Kenya este o ţară cu multe frumuseţi – plaje, parcuri naţionale, savane şi locuri istorice – care vă aşteaptă dacă v-aţi decis să vă petreceţi vacanţa aici. Începem cu parcurile naţionale.

Vizitarea parcurilor naturale ale Kenyei, cunoscute în lumea întreagă prin frumuseţea şi sălbăticia lor, este aproape obligatorie pentru orice vizitator! Deoarece acestea sunt foarte multe, vă vom prezenta mai jos numai câteva dintre cele mai importante. Parcurile constituie mediul de viaţă al zebrelor, girafelor, al multor specii de antilope, şi mai ales al animalelor din aşa-numitul grup al „Celor cinci giganţi”, aflat în centrul atenţiei turiştilor – elefantul, bivolul sălbatic, rinocerul şi, cel mai rapid, leopardul. Migraţia a un milion şi jumătate de antilope gnu din Serengeti, de pe teritoriul Tanzaniei, până în parcul naţional kenyan Masai Mara este unul dintre cele mai uimitoare miracole ale naturii din întreaga lume. Fiecare parc naţional îşi are propriul program şi propriile preţuri pentru intrare. Adulţii plătesc de obicei câteva zeci de dolari, iar copiii mai puţin de jumătate din preţul pentru adulţi. Pentru a vă deplasa în interiorul rezervaţiilor, este necesar să închiriaţi un automobil – de obicei pentru 30 de dolari. Deşi excursia în mijlocul fascinantei naturi a Kenyei nu este chiar ieftină, merită din plin să plătiţi pentru a o vedea, este o experienţă cu totul unică!

 

Masai Mara

Rezervaţia Masai Mara este cea mai cunoscută şi mai des vizitată din Kenya. A primit statutul de parc naţional în anul 1977. Frumosul teritoriul al Masai Mara a aparţinut dintotdeauna tribului Masai, care a primit permisiunea de a trăi aici şi după înfiinţarea parcului. Masai este unul dintre triburile indigene pe care le puteţi întâlni în Kenya. Şi-au păstrat modul de viaţă tradiţional neschimbat aproape din epoca de piatră. Satul lor se află în apropierea porţii prin care se intră în parcul naţional. De-a lungul timpului s-au obişnuit cu prezenţa turiştilor, cărora le permit să le viziteze locuinţele, în schimbul unei sume de bani.

Din păcate, Masai Mara este în permanenţă plin de turişti, de aceea este necesar ca în interiorul rezervaţiei să vă deplasaţi numai pe traseele marcate şi să respectaţi mediul natural al animalelor. Chiar şi în aceste condiţii,
Masai Mara şi-a păstrat înfăţişarea sălbatică atât de specifică, dar aceasta nu poate dura veşnic.

Sezonul turistic culminează aici în perioada Crăciunului, dar, dacă doriţi să trăiţi experienţe de neuitat, vizitaţi parcul de preferinţă între iulie şi octombrie. În acest interval de timp ajung la Masai Mara turmele uriaşe de bivoli sălbatici, zebre şi antilope gnu, care migrează în căutarea hranei din parcul naţional Serengeti, din Tanzania, unde se întorc după un anumit timp.

Veţi vedea şi lei, gheparzi şi leoparzi. Pe malurile râurilor Mara şi Talek, care străbat rezervaţia, puteţi vedea hipopotami, crocodili, maimuţe şi, cu puţin noroc, şi rinoceri negri sau albi. Trăiesc aici şi hiene, şacali, gazele, porci sălbatici şi antilope.

Situat in nordul Africii, Marocul atrage prin numeroasele variante pe care le ofera celor care vin sa petreaca o vacanta. Pe linga plajele cu nisip fin, se pot vizita orase cum ar fi Casablanca, Fez, Rabat sau Marrakech, dar si obiective istorice, precum orase medievale sau ruine din vremea romanilor. Se poate opta si pentru safari pe camile in desert si prin Muntii Atlas. Inca nu exista curse charter catre aceasta destinatie, dar sint agentii de turism care organizeaza circuite in aceasta tara pentru grupurile de turisti.

Fez este capitala spirituala a Marocului. Este o destinatie interesanta pentru cei pasionati de traditii si istorie. Orasul a fost fondat de nepotul profetului Mahomed, Moulay Idriss, in secolul al IX-lea. A fost capitala regatului, locul in care statea suveranul. Aici se pot vizita Medina medievala, inclusa in patrimoniul UNESCO, Medersas (Universitatea Religioasa Islamica), Moscheea Karaouine si faimoasa fintina Nejjarine. Din piata cu acelasi nume se pot cumpara suvenire care sa aminteasca turistilor de cultura traditionala marocana.

Un alt oras important este Marrakech, insemnat centru cultural si comercial situat la poalele Muntilor Atlas. In orasul denumit si „Perla Sudului“ se pot vizita, printre altele, moscheea si minaretul Koutuobia, Palatul Bahia, gradina Menara, Piata Djema el Fna. Palatul Bahia a fost construit in secolul al XIX-lea si se remarca atit prin numarul mare de camere (se spune ca peste 160), cit si prin gradini si decoratiuni interioare. Evident, nu pot fi ratate orasele Rabat si Casablanca. O vizita in Rabat trebuie neaparat sa includa, printre altele, Palatul Regal, Turnul si Moscheea Hassan, dar si Mausoleul lui Mahomed al V-lea.
Marrakech este cunoscut acum ca un loc popular pentru festivaluri şi pentru pieţele sale, cea mai impunătoare dintre acestea fiind Jemâa Lefna, în oraşul vechi. Este un oraş al culturii, istoriei, un oraş „la modă” unde să-ţi petreci iarna sau primăvara, cu restaurante specifice marocane unice, baruri, cazinouri şi viaţă de noapte la cele mai ridicate standarde. La nici o oră de Marrakesh se întind munţii Atlas, unde puteţi descoperi locuri de o frumuseţe aparte, pieţe rurale tradiţionale, monumente locale, mai ales moschei, iar ceva mai departe se află cascada Ouzoud.

 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft