Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Oferte 2017 - 2018 vacante exotice in Maldive - Descriere

Insulele Maldive, a căror denumire oficială este Republica Maldive, sunt un stat insular situat la sud de continentul asiatic, în Oceanul Indian. Cei mai apropiaţi vecini ai Maldivelor sunt India şi Sri Lanka. Arhipelagul Maldivelor este compus din nouăsprezece atoli (grupuri de insule de forma unui inel, formate prin depunerea scheletelor de corali şi care au adesea în mijloc o lagună). În aceste lagune se află recifuri de corali în care trăiesc mii de vieţuitoare marine extrem de interesante.
Numărul total de insule din Arhipelagul Maldivelor este de 1196, dintre care numai aproximativ 200 sunt locuite. Republica Maldive este cunoscută şi ca statul cu suprafaţa cea mai plată, situat la cea mai redusă altitudine din lume. Într-adevăr, nici o altă ţară de pe Glob nu se află la numai 2,5 metri deasupra nivelului mării.
Capitala Maldivelor este oraşul Male, situat pe insula cu acelaşi nume, a cărei suprafaţă o şi ocupă în întregime. Are o populaţie de aproximativ 104 000 de locuitori. În afară de Male, cele mai populate insule ale arhipelagului sunt Hithadhoo, Fuvammulah, Kulhudhuffushi şi Thinadhoo.
În insule trăiesc în total 280 000 de locuitori, cu toţii musulmani suniţi, celelalte religii fiind interzise de legile statului. Limba oficială este limba Dhivehi, un amestec de elemente de dialect Sinhala, tamile, arabe şi hindi.
Engleza are în insule statutul de a doua limbă oficială, putând fi folosită de turişti în comunicare aproape pretutindeni.
Datorită poziţiei geografice – în zona de climă ecuatorială şi a vremii stabile, insulele sunt în tot timpul anului o destinaţie perfectă pentru petrecerea unei vacanţe cu adevărat de neuitat.
Cele mai populare locuri din Maldive sunt Atol Ari, North Male Atol şi South Male Atol. Bineînţeles, nici Lhaviyani Atol, Kaafu Atol sau Nilandhe Atol nu vă vor dezamăgi! Orice destinaţie vă veţi alege, veţi petrece cu siguranţă o vacanţă de-a dreptul unică.

Denumirea oficiala: Republica Maldive
Capitala: Male
Religia: Islam
Limba oficiala: Desi limba oficiala este divehi, se poate comunica foarte bine si in engleza.
Fus orar: Ora Europei Centrale (CET) + 4 ore

Clima: Coastele insulelor din Arhipelagul Maldivelor fascinează prin farmecul plajelor lungi şi orbitor de albe, al valurilor de un azuriu fără pereche şi prin verdele palmierilor pe ca îi veţi întâlni la tot pasul.
Fiecare dintre insule este un adevărat paradis tropical, care vă va întâmpina cu un peisaj de vis. Umiditatea în Maldive este în cea mai mare parte a anului ridicată, cele mai uscate fiind lunile ianuarie şi februarie. Clima este aici de tip tropical, cu foarte mult soare.
Musonul bate de două ori pe an – din mai până în octombrie dinspre nord-vest, iar din noiembrie până în aprilie dinspre sud-est. Ploile se înregistrează în general în iunie şi iulie, seara, şi sunt de obicei plăcute şi înviorătoare. Ca perioadă ideală pentru vacanţa în Maldive, vă putem recomanda perioada noiembrie-aprilie. Sezonul turistic durează însă aici practic tot anul.
Temperaturile medii: Temperaturile medii în Insulele Maldive variază între 30 °C şi 32 °C, cu foarte rare excepţii, în tot timpul anului. Nopţile sunt mai răcoroase, cu temperaturi plăcute între 24 °C şi 27 °C. Cele mai mari călduri se înregistrează în lunile februarie-aprilie, când vin cei mai mulţi turişti, iar hotelurile sunt complet ocupate. De la jumătatea lui decembrie până la jumătatea lui ianuarie, Maldivele sunt cel mai aglomerate, un mare număr de turişti petrecându-şi aici Crăciunul şi Anul Nou. Anumite regiuni sunt foarte vizitate şi de Paşte, ceea ce face să crească şi preţurile mărfurilor şi serviciilor.
Temperatura apei în zona Insulelor Maldive este aproape constantă, în jur de 27 °C. Clima plăcută este completată de bătaia permanentă a brizei înviorătoare.

Conditii de intrare si regim de sedere: La intrarea in tara se aplica viza turistica valabila 30 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.
Sunt interzise: materiale cu caracter ofensator la adresa islamului, idoli de orice fel (cu caracter religios), materiale pornografice, narcotice, caini si porci vii. Sunt restrictionate: armele si munitiile, alcoolul de orice fel, carne de porc si preparate, animale periculoase. Sunt permise numai cu certificat special: plante si animale vii cu certitificat sanitar/veterinar si medicamente insotite de certificat medical si reteta. Este interzisa prin lege exportarea din Maldive a unor produse de origine marina, printre care orice produs din coral negru, unele specii de corali de stanca, testoase si orice produse provenite de la testoase, scoici producatoare de perle, mamifere marine. Atunci cand achizitionati produse de origine marina, este bine sa va interesati daca este interzis a se exporta sau nu. Puteti transporta fara sa fiti obligati la plata taxelor vamale orice produse si aparate in afara celor interzise, atat timp cat cantitatile nu sugereaza intentia de comercializare. Pentru adultii peste 16 ani sunt acceptata fara plata taxelor vamale: 200 tigarete sau 25 tigari de foi si 200 g tutun pentru pipa.
Va trebui sa completati declaratia vamala pe propria raspundere, dar retineti ca autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a verifica bagajele prin sondaj.
La intrarea in tara este obligatoriu vaccinul impotriva febrei galbene, numai la turistii care vin din zonele considerate cu risc.

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft