Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Oceanul Indian - Mauritius - Descriere

Mauritius este o natiune insulara din largul coastelor continentului African, in sud-vestul Oceanului Indian si la aproximativ 900 de kilometri est de Madagascar. Insula de origine vulcanica se intinde pe o suprafata de 1865 km patrati si este inconjurata de recifuri de corali, exceptand partea sudica.
Frumusetea este data de peisajul variat de pe insula: unele dintre cele mai frumoase plaje din lume se afla in Mauritius precum si zone cu peisaje montane deosebite.
Capitala Port Louis este considerata un adevarat oras multicultural, impartit in 5 zone: hindusa, islamica, crestina, chineza si creola, cu temple hinduse, moschei, biserici si pagode budiste.
Mauritius este un paradis al simturilor nu numai prin peisajul spectaculos si prin bucataria variata. Gastronomii vor gasi o multitudine de arome mostenite de la numeroasele migratii din istoria insulei. Traditii culinare din Franta, India, China si Africa, cele mai apreciate bucatarii din lume, au fost mostenite de-a lungul generatiilor. Printre felurile traditionale ale insulei se numara: dholl puri, roti (specialitati indiene), biryani – carne amestecata cu orez condimentat si cartofi (sortiment specific comunitatii musulmane), rougaille (fel specific insulei Mauritius, mostenit din Franta) cu carne de vita sau fructe de mare.

Denumirea oficiala: Republica Mauritius
Capitala: Port Louis
Religia: 54% hinduisti, 26% romana catolici, 13% musulmani, 4% protenstanti
Limba oficiala: Majoritatea locuitorilor vorbesc limba creola, un amestec de franceza si malgasa, dar limba oficiala este engleza.
Fus orar: Ora Greenwich (GMT) + 4 ore

Clima: Deoarece Mauritius este o destinaţie atât de căutată pentru soare şi mare, este uşor de presupus că se bucură de o climă oceanică plăcută. Insula se află în zona de climă tropicală, însă, datorită aşezării ei geografice, clima este aici imprevizibilă şi greu de definit – atfel, în sudul insulei, vremea poate fi cu totul diferită de cea din regiunea de nord. La fel ca şi în alte ţări din zona tropicală, anul are două anotimpuri – ploios şi secetos, dar nu se poate afirma cu exactitate când încep şi se încheie. În centrul Mauritiusului, anotimpul ploios durează aproximativ din ianuarie până la sfârşitul lui februarie. Norii de ploaie, care se deplasează de la est către centru, se opresc de-abia deasupra celor mai înalte zone ale insulei – aflate chiar în centrul acesteia – de aceea, în această perioadă, plouă mult mai în centru şi mai puţin pe coastele insulei. De fapt, se poate spune că poate ploua oricând şi oriunde. Dacă doriţi să vizitaţi insula în cea mai caldă perioadă a anului, alegeţi-vă intervalul ianuarie-aprilie, când temperaturile sunt în jur de 30 °C şi chiar mai ridicate. Bineînţeles, şi în această perioadă plouă.
Umiditatea aerului este foarte ridicată în tot cursul anului, datorită ploilor abundente. Cea mai mare umiditate – 90 % – se înregistrează în regiunea centrală a insulei, în rest este în jur de 75%. În consecinţă, nu vă aşteptaţi ca hainele sau prosoapele întinse pe balcon să se usuce. În schimb, aerul foarte umed constituie un mediu ideal pentru persoanele care suferă de astm şi diverse alergii. Perioada cea mai rece este din iulie până în septembrie, când temperaturile depăşeşc numai rareori valoarea de 28 °C. Dacă preferaţi vremea mai uscată, numai cu ploi sporadice, alegeţi-vă această perioadă pentru a vizita insula. Mauritius este adesea afectat de cicloane tropicale, mai ales în perioada noiembrie-februarie. Acestea sunt produse deasupra Oceanului Indian de vânturile şi ploile puternice. Insula este atinsă numai rareori în mod direct de ciclonul propriu-zis, dar el dă naştere adesea la furtuni în împrejurimi. Se poate spune că Mauritius are o climă extrem de imprevizibilă, dar aceasta este o trăsătură de nelipsit a unei ţări atât de exotice din toate punctele de vedere.
În cele mai calde luni ale anului, din ianuarie până în aprilie, temperaturile sunt în timpul zilei în jur de treizeci de grade Celsius, noaptea scăzând până la 20-22 de grade. În perioada iunie-septembrie temperaturile medii sunt în jur de 25 °C ziua şi 16-18 °C după apusul soarelui. În zonele interioare ale insulei temperaturile sunt relativ stabile, de aproximativ 27 °C ziua şi 20 °C noaptea. Vremea nu face vizitatorilor nici un fel de surprize neplăcute, lunile de vară fiind potrivite pentru iubitorii de căldură şi soare tropical, în timp ce iarna se vor simţi bine mai ales cei care nu suportă căldurile toride.
Temperatura apelor oceanului din apropierea coastelor Mauritiusului este cu adevărat foarte plăcută în tot timpul anului! În mod obişnuit, ajunge până la douzeci şi opt de grade Celsius, iarna putând scădea cu câteva grade. Nici această scădere nu constituie o problemă, apa fiind în continuare foarte plăcută pentru înot şi bălăceală. Temperatura oceanului depinde de numărul de ore cînd luminează soarele – în medie 7-8 ore pe zi, variind şi în funcţie de anotimp. Iarna, lumina poate dura cu o oră mai puţin. Cum am menţionat mai sus, cel mai frecvent fenomen atmosferic pe insulă este ploaia, cantităţile de precipitaţii variind în funcţie de relief.
Cele mai mari cantăţi – 3 500 de milimetri pe an – se înregistrează în regiunea podişului central. În această zonă poate ploua fără încetare şi o săptămână întreagă, în timp ce în nordul insulei, în aceeaşi perioadă, nu va ploua de loc. Pe coastele insulei cad în jur de 1 000 de milimetri de precipitaţii pe an.

Conditii de intrare si regim de sedere: Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Mauritius, nu au nevoie de viza de intrare pentru scurta sedere. Astfel, incepand cu sfarsitul lunii mai 2009, toti cetatenii UE, posesori de pasapoarte simple, diplomatice sau de serviciu, pot calatori fara viza pentru o perioada de 90 de zile in decurs de 180 de zile de la data intrarii. Acest lucru este posibil in baza Acordurilor privind exceptarea vizelor de scurta sedere intre Comunitatea Europeana si Republica Mauritius. Va recomandam cu insistenta ca, inainte de a pleca in calatorie, sa va incheiati asigurare medicala, de calatorie si de viata pentru toata perioada de sedere in afara granitelor Romaniei.
 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft