Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

H10 Habana Panorama - Atractii

Numele Cuba este sinonim cu ideea de cunoaştere, de descoperire a unor lucruri cu totul noi. Pe insulă nu există, probabil, nici un loc despre care se poate afirma că e neinteresant. Peste tot veţi întâlni lucruri fascinante, fie că este vorba de frumuseţi naturale, de arhitectură sau numai de ospitalitatea localnicilor.
Vizitaţi neapărat următoarele localităţi:
Havana: Capitala Cubei, cu aproape două milioane de locuitori, este un oraş plin de comori ale arhitecturii, case tradiţionale cu o îndelungată istorie. Întreaga Havană reprezintă un exemplu al modului de viaţă tipic cubanez.
Deci, cum să vă petreceţi timpul la Havana?
Plaza de la Catedral: Este probabil cea mai frumoasă piaţă din întreaga zonă veche a Havanei, cu o mulţime de clădiri istorice minunat reconstruite, unde se află şi catedrala San Cristobal de La Habana.
Plaza Vieja: Această vastă piaţă a oraşului este de obicei plină de turişti. Restaurantele şi barurile sunt şi ele adaptate cerinţelor turiştilor. Numeroasele clădiri vechi cu o arhitectură interesantă, care creează atmosfera specifică a pieţei, merită văzute.
Capitolio: În imediata apropiere a Parque Central se află clădirea Capitoliului, care o să vă pară cunoscută chiar de la prima vedere : într-adevăr, aceasta este o copie a Casei Albe din Washington DC. Înainte de revoluţie, Capitoliul era sediul parlamentului cubanez. În prezent se află aici Ministerul ştiinţei, tehnologiei şi mediului înconjurător. Pentru public este deschis numai primul etaj.
Obispo: Dacă doriţi să cumpăraţi suveniruri tipic cubaneze, să petreceţi ceva timp într-unul din restaurantele tradiţionale sau să admiraţi multitudinea de mărfuri în culori strălucitoare, vă recomandăm să vizitaţi principala arteră turistică a vechii Havane. Aici se află hotelul Ambos Mundos, unde puteţi vizita camera în care Ernest Hemingway a scris romanul „Pentru cine bat clopotele”.
Plaza de la Revolución: În această piaţă, cunoscută în trecut sub denumirea de Plaza de la Republica, se află multe clădiri păstrate din epoca lui Fulgencio Batista. Plaza de la Revolución este cunoscută mai ales ca locul unde îşi ţinea discursurile Fidel Castro. Este o piaţă uriaşă şi monumentală, pe care nu o veţi uita cu una cu două. Statuia lui José Martí, aflată aici, este şi ea foarte cunoscută.
Museo de la Revolución: Vă sfătuim să vă rezervaţi o jumătate de zi pentru vizita la acest muzeu cu expoziţii extrem de captivante şi atractive. Veţi vedea expuse aici o mare varietate de obiecte, de la maşina de cusut la care se spune că mama revoluţionarei Melba Hernandez ar fi cusut uniformele pentru soldaţii care au atacat cazarmele Moncada, până la macheta apartamentului în care s-au făcut planurile pentru revoluţie. Nu uitaţi să vizitaţi acest muzeu care constituie o foarte interesantă călătorie în trecutul Cubei şi, mai ales, vă ajută să cunoaşteţi conducerea ei actuală.
Necrópolis Cristobal Colón: Cel mai important cimitir din Cuba şi, în acelaşi timp, unul dintre cele mai vaste cimitire de pe cele două continente americane, constituie una dintre atracţiile cartierului Havana Vedado. Ocupă o suprafaţă cu adevărat uriaşă, de aproape 5 km² , iar aleile lui au denumiri şi indicatoare după modelul străzilor din oraş. Puteţi vedea aici mormintele multor personalităţi importante, printre care părinţii lui José Martí sau Maximo Gomez. Cel mai interesant este mormântul unei femei moarte la naştere, împodobit cu o statuie uriaşă de marmură reprezentând o mamă cu copilul în braţe.
Baracoa – oraşul lui Cristofor Columb: Oraşul Baracoa, aflat în sud-estul Cubei, este primul loc unde a ancorat Cristofor Columb în anul 1492. În acelaşi timp, este primul oraş întemeiat pe insulă de Diego Velasquez în 1511 şi oraşul în care şi în ziua de azi trăiesc urmaşii vechiului trib amerindian Taino.
Baracoa este un spaţiu cu adevărat fascinant, cu străduţe înguste şi căsuţe joase cu un singur etaj şi fără ferestre de sticlă, rânduite unele lângă altele, unde oamenii trăiesc în linişte şi înţelegere.
Oraşul este înconjurat de palmieri, arbori de cacao şi de valurile de cristal ale mării. Pentru vizita la Baracoa ar fi bine să aveţi dispoziţie mai multe zile. O singură zi nu este nici pe departe de ajuns pentru a vă putea bucura pe deplin de minunata atmosferă a oraşului, de plimbările pe ţărm şi de excursia pe mesa El Yungue (platou înalt şi lat, cu costişe ascuţite de stâncă ce coboară abrupt spre câmpiile înconjurătoare).
Alte locuri care merită vizitate sunt catedrala Catedral Nuestra Senora de la Asunción din Baracoa, în care se păstrează La Cruz de al Parra – crucea despre care se spune că ar fi fost ridicată pe ţărm chiar de Cristofor Columb, după ce a descoperit aceste locuri.
Santiago de Cuba – oraşul revoluţiei: Locuitorii „oraşului revoluţiei” sunt mândri de istoria lor şi de faptul că revoluţia a început chiar la ei acasă, în Santiago de Cuba.
Din punct de vedere istoric, Santiago este una dintre cele şapte „villas” – primele aşezări de pe insulă. A fost întemeiat la începutul secolului al 16-lea, cînd era capitala întregii insule. Chiar de la începuturile sale s-a aflat în rivalitate cu Havana şi se poate spune că această rivalitate se simte şi în ziua de azi.
În Santiago de Cuba nu uitaţi să vizitaţi clădirile cazarmei Moncada, piaţa centrală a oraşului – Parque de Cespedes, unde se cântă muzică live iar cafenelele sunt pline până la refuz. Foarte aproape de piaţă se află fortăreaţa cu numele de Balcon de Velasquez, de unde se văd oraşul şi împrejurimile acestuia până la mare, priveliştea fiind forte romantică seara, imediat după apusul soarelui. Vânzătorul de bilete de la intrarea în fortăreaţă afirmă că în aceste locuri s-ar fi aflat primele ziduri de apărare ale oraşului. De asemenea, merită să faceţi o plimbare pe faimoasa stradă Calle Heredia, cunoscută şi prin numărul mare de vânzători ambulanţi.
Trinidad: Trinidad trebuie vizitat neapărat. Atmosfera este aici de-a dreptul fantastică, unică în întreaga Cubă.
Oraşul are o înfăţişare romantică şi impresionantă atât pe timul zilei, cât şi seara. Străduţele înguste cu mici căsuţe colorate, în stil tradiţional, vă vor da impresia întoarcerii în trecut. În anul 1988 a fost inclus de UNESCO pe lista moştenirii culturale mondiale, ceea a dus la creşterea numărului de vizitatori şi a investiţiilor vizând reconstrucţia clădirilor. Fie că veţi admira Trinidadul încă de la orele dimineţii sau veţi ieşi la plimbare chiar înainte de prânz, seara daţi-vă întâlnire cu tovarăşii de călătorie pe treptele de lângă Casa de Musica, unde vă puteţi delecta cu delicioase cocteiluri precum mojito sau Cuba Libre, acompaniaţi de sunetul plăcut al muzicii. Vă garantăm că nici n-o să mai vreţi să plecaţi din oraş!
Odihnă şi relaxare : plaje şi staţiuni de vacanţă
Bahia de Cochillos – Golful Porcilor: Golful Porcilor este una dintre cele mai frumoase locuri din Cuba. Deşi staţiunile din Golf nu dispun de cine ştie ce dotări speciale, plajele sunt cu adevărat minunate şi liniştite, cu foarte puţin vizitatori. Dacă nu doriţi să vă petreceţi timpul pe plajele principale din apropiere de hoteluri, puteţi merge mai departe de-a lungul ţărmului, unde veţi găsi în mod sigur o plajă chiar pe gustul dumneavostră.
Playa Girón: Este o plajă frumoasă, însă apele mării sunt aici foarte puţin adânci până la o distanţă mare de ţărm. Nu prea sunt condiţii potrivite pentru înot, dar dacă doriţi doar să plutiţi pe apă şi să observaţi peştişorii coloraţi prin ochelarii de scafandru, veţi complet satisfăcuţi. Valurile puţin adânci ale mării sunt un avantaj şi pentru familiile cu copii mici. Pe drumul dintre Playa Girón şi Playa Larga se află o mulţime de mici plaje pustii şi liniştite, pe care, în afară de dumneavoastră, singurele fiinţe vii vor fi peştişorii multicolori din apa cristalină. Atunci când veţi intra în mare, veţi fi înconjurat de aceste mici creaturi în culori strălucitoare, care par că vor să-i ureze vizitatorului „bun venit”.
Playa Larga: La o distanţă de 30 kilometri de Playa Girón se află Playa Larga, foarte căutată de turişti datorită centrelor de scufundări, în care îşi pot plăti o excursie în adâncuri atât începătorii, cât şi scufundătorii experimentaţi. Veţi găsi aici şi numeroase „casa particular” în care vă puteţi caza.
Varadero: Nimeni nu ar trebui să părăsească teritoriul Cubei fără să fi vizitat Varadero – peninsulă aflată la 100 de kilometri est de Havana. Dacă vă doriţi o vacanţă romantică sau doriţi să faceţi scufundări într-un adevărat paradis subacvatic, Varadero este destinaţia ideală. Vă aşteaptă aici o natură curată şi aproape neatinsă de influenţa lumii moderne, valurile de azur, uimitoarele recifuri de corali şi locuri pentru scufundări, precum şi o experienţă de neuitat – înotul în mare alături de delfini.
Localităţi potrivite pentru scufundări: Cayo Lenize, Maria la Gorda, Playa Larga, Playa Girón si Caleta Buena.
Cayo Coco: Cayo Coco este o insulă de vis situată în provincia Ciego de Ávila. Face parte din lanţul de insule cunoscute sub denumirea de „Grădinile regelui” (Jardines del Rey). Între insula de corali şi uscat a fost construit un dig în lungime de 17 km. Pe Cayo Coco se poate ajunge fie cu avionul, fie cu automobilul, pe dig.
Insula oferă un mediu desăvârşit pentru relaxare, scufundări, vacanţe romantice, ca şi pentru explorarea unor locuri interesante. Puteţi admira frumuseţea recifurilor de corali, albeaţa de zăpadă a nisipului de pe plaje şi transparenţa perfectă a mării. Cayo Coco este un adevărat paradis şi pentru scufundătorii veniţi aici din întreaga lume.
Vă puteţi caza, de exemplu, într-unul din următoarele hoteluri de lux: Melia Cayo Coco, Sol Cayo Coco, Tryp Cayo Coco, NH Krystal Laguna Villas & Resort sau Blau Colonial Cayo Coco.
Cayo Largo: Marea Caraibelor, la aproximativ 80 de kilometri de ţărmurile Cubei, se află insula Cayo Largo, în lungime de 28 km, o minunată formaţiune de calcar în mijlocul valurilor de un azuriu desăvârşit, cu nenumărate plaje orbitor de albe, cu păduri de mangrove şi o mulţime de colţuri romantice de natură.
Cayo Largo nu are locuitori permanenţi, însă angajaţii complexurilor hoteliere petrec aici majoritatea zilelor în timpul lunii, după care se întorc acasă pe insula Cuba.
Pe insulă există un aeroport internaţional aflat la numai zece minute de hoteluri. Acestea, în număr total de şapte, sunt situate pe ţărmul de sud al insulei. Plajele se numără probabil printre cele mai frumoase din lume. Nisipul lor este alb iar valurile transparente ale mării oglindesc albastrul incredibil cerului.
Dacă doriţi să petreceţi o vacanţă activă, pe Cayo Largo puteţi practica diferite sporturi, puteţi vizita ferma de broaşte ţestoase din La Granja de las Tortugas sau Isla del Sol, sau să faceţi excursii pe insulă cu jeep-ul închiriat. Foarte populare sunt şi ieşirile pe mare cu catamaranul. Un lucru e sigur: nu veţi avea timp să vă plictisiţi.
Santa Clara: Santa Clara este capitala privinciei Villa Clara, aflată la o distanţă de aproximativ trei ore cu automobilul de Havana. Oraşul a fost întemeiat în secolul al 17-lea, în ziua de azi numărându-se printre cele mai importante centre ale comerţului cu minerale şi trestie de zahăr. Santa Clara se remarcă mai ales prin arhitectura sa de tip colonial, cu străzi înguste. În oraş se află şi un vast parc numit Vidal, unde localnicii îşi dau adesea întâlnire pentru a-şi petrece orele libere. Tot aici se găseşte şi mausoleul lui Che Guevara, unde sunt păstrate rămăşiţele acestuia şi ale celor şaisprezece tovarăşi ai lui de luptă, precum şi un muzeu dedicat personalităţii lui Che Guevara.
Oraşul în sine şi atmosfera lui vă vor lăsa o impresie extrem de plăcută. Vizitaţi şi catedrala construită în anii 20 ai secolului trecut, în stil neogotic. Santa Clara este locul de naştere al celebrului pianist şi compozitor cubanez Ruben Gonzalez, cunoscut mai ales ca membru al grupului Buena Vista Social Club.
În final, se poate spune că în Cuba vizitatorul nu are timp să se plictisească. Puteţi combina relaxarea pe plajă cu descoperirea arhitecturii şi istoriei locale, puteţi admira pieţele grandioase ale Havanei şi atmosfera unică a străduţelor înguste şi pline de culoare. Vizitaţi Cuba şi vă veţi convinge pe deplin de farmecul ei inimitabil.

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft