Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Sejur exotic Cuba. Descopera farmecul Havanei - Descriere

Chiar în centrul Mării Caraibelor, unde se află cele mai frumoase plaje şi staţiuni turistice şi unde se fumează cele mai rafinate ţigări de foi, se află Cuba – o ţară cu o istorie pe cât de bogată, pe atât de agitată şi suprinzătoare. Este un stat ai cărui locuitori abia acum, după o îndelungată perioadă de timp, fac din nou cunoştinţă cu lumea din afara graniţelor, o ţară care oferă o multitudine de frumuseţi naturale şi o cultură dintre cele mai interesante. Cuba este un paradis exotic atât de specific Caraibelor, plin de ritmurile muzicii latino-americane, de aroma celebrelor havane şi a romului şi de o mulţime de femei frumoase.
Cuba, cu o suprafaţă de 110 860 km2, se află pe locul o sută cinci în lume din punct de vedere al întinderii. Cel mai înalt punct de pe teritoriul ei este muntele Pico Turquino, în înălţime de 1974 de metri deasupra nivelului mării. Populaţia Cubei este de 11 394 043 de locuitori iar limba ei oficială este limba spaniolă. 85% dintre cubanezi sunt de religie catolică, restul sunt protestanţi, evrei, sau fac parte din grupul etnico-religios al samaritenilor. De la data de 24 februarie 2008, şeful statului este preşedintele Consiliului de Stat şi preşedinte al Consiliului de Miniştri, generalul Raúl Castro Ruz.

Denumirea oficiala: Republica Cuba
Capitala: Havana
Religie: crestini; cel putin 85% romano catolici
Limba oficiala: limba spaniola; in centrele turistice se vorbeste limba engleza si adesea si germana
Fus orar: Ora Europei Centrale (CET) - 5 ore vara si - 6 ore iarna

Clima: Cuba se află în zona de climă tropicală, bucurându-se de o vreme foarte plăcută în tot timpul anului. În plus, clima Cubei este influenţată şi de Curentul Golfului. Anul are numai două anotimpuri, unul cald şi uscat, din mai până în septembrie, şi unul ploios, din octombrie până în martie. Nici anotimpul ploios nu este însă atât de umed cum arată denumirea lui – ploile cele mai abundente se înregistrază în lunile octombrie, noiembrie şi mai. Acestea sunt în general sub formă de aversă, după care cerul se înseninează. Temperaturile medii anuale sunt foarte plăcute, variind în jur de 25 °C de grade, iar temperatura apei nu scade de obicei sub 24 °C. Întregul teritoriu al Cubei este influenţat în tot timpul anului de bătaia vânturilor numite pasat. În general, regiunile estice ale Cubei sunt mai calde decît cele vestice. Cantitatea anuală de precipitaţii este în jur de 1375 mm în anotimpul ploios iar în afara acestuia numai de cca 300 mm. În frumoasa Cubă se înregistrează şi uragane, mai slabe decât în alte părţi, în sezonul ploios, în lunile septembrie şi octombrie. Viteza vântului poate atinge uneori şi 250 de kilometri pe oră, acesta fiind de multe ori însoţit şi de ploi abundente.
Pentru călătoria în Cuba, unde umiditatea aerului este destul de mare, se recomandă să aveţi la dumneavoastră îmbrăcăminte lejeră, pe cât posibil din materiale naturale care lasă pielea să respire. Nu uitaţi că în locurile publice cum ar fi restaurantele, muzeele, precum şi în biserici, nu este recomandabil să purtaţi pantaloni prea scurţi sau haine prea strânse pe corp. Poliţia locală este foarte exigentă în ceea ce priveşte comportamentul în public, de aceea şi nudismul este strict interzis.
În general, despre Cuba se poate afirma că este o destinaţie ideală pentru o vacanţă liniştită în bătaia brizei răcoroase, sub un cer senin, cu soare strălucitor. Vă veţi întoarce în Europa cu un bronz desăvârşit!

Conditii de intrare si regim de sedere: Pentru cetăţenii români care călătoresc în Cuba este necesară obţinerea vizei de intrare. Nu există posibilitatea obţinerii vizei la frontieră. Viza se poate obţine de la ambasadele sau consulatele Cubei în străinătate şi se se emite pentru o perioada de 30 zile. Prelungirea vizei se poate face numai în Cuba, în urma aprobării de către autorităţile competente. Legislaţia cubaneză este foarte strictă în ceea ce priveşte respectarea activităţilor stabilite de tipul de viză acordat.
 


 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft