Tel:
0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0747-226603; 0363-401404
Email: rezervari@oceaniatravel.ro

Oferte vacanta - 2017 vacante exotice in Rep. Dominicana - Descriere

Acest rai pe pământ, care în anul 1492 a fost descoperit de Cristofor Columb, se întinde pe insula Hispaniola în Marea Caraibelor şi este a doua cea mai mare şi mai populată ţară. Un lucru foarte plăcut este faptul că preţurile pentru cazare sunt cu mult sub ale celorlalte destinaţii din Caraibe.
Capitala şi, în acelaşi timp, cel mai important oraş al Republicii Dominicane este Santo Domingo, care a fost înfiinţat în anul 1496. Cele mai memorabile monumente sunt fortăreaţa iniţială a oraşului, nucleul colonial al vechiului oraş, imensa grădină botanică sau „Los Tres Ojos“, ce reprezintă o peşteră de stalagmite şi stalactite înaltă de 15 metri. O altă curiozitate o reprezintă casa lui Cristofor Columb, Muzeul Chihlimbarului sau copia exactă a Casei Albe din Washington. Este locul ideal pentru a petrece cea mai frumoasă şi de neuitat vacanţă.
 Denumire oficiala: Republica Dominicana
Capitala: Santo Domingo
Religia: 95% dintre locuitori sunt romano-catolici
Limba oficiala: Limba spaniola; in centrele turistice se vorbeste limba engleza
Fus orar: Ora Greenwich (GMT) - 4 ore

Clima: În Republica Dominicană vă aşteaptă, pe perioada întregului an, vreme de vară.
În această climă triopicală temperaturile din perioada iernii variază în jurul a 26 de grade, iar pe timpul verii în jurul a 34 de grade. Pe parcursul anului sunt aici două perioade de ploi, şi anume din mai până în iunie şi din octombrie până în noiembrie. De aceea trebuie să acordaţi atenţie acestui aspect când vă alegeţi vacanţa. În iunie, august şi septembrie este posibilă apariţia de uragane, însă nu trebuie să vă faceţi griji din acest punct de vedere pentru că avertismentul se face cu câteva zile înainte, iar toate hotelurile vor fi pregătite. Cea mai uscată regiune o veţi găsi în zona de sud-vest a ţării, iar zona cu cele mai multe precipitaţii se află în peninsula Samana. Clima tropicală este influenţată de alizeele ce vin din Oceanul Atlantic.

Condiţii de intrare şi regim de şedere: Cetăţenii români pot intra şi rămâne în acest teritoriu în scop turistic, pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără a obţine în prealabil o viză de intrare, dar având obligaţia de a obţine un card turistic. Cardul turistic poate fi obţinut la consulatele dominicane sau direct pe aeroport, la sosirea în Republica Dominicană, la preţul de 10 USD.
Pentru a se evita refuzul intrării în Republica Dominicană, se recomandă cetăţenilor români următoarele:
  • să deţină paşaport cu valabilitate minimă de încă 6 luni de la data ieşirii de pe teritoriul caribian;
  • să deţină bilet de călătorie pentru reîntoarcerea în România sau în ţara în care domiciliază;
  • să demonstreze că beneficiază de servicii turistice achitate anticipat sau că deţine resurse financiare suficiente pentru perioada şederii;
  • să deţină asigurare medicală valabilă pe întreaga perioadă a şederii în Republica Dominicană;
  • să facă dovada asigurării condiţiilor de cazare;
     

 

Cluj -Napoca  Bistrita
Str. Mioritei, Nr. 1, Et, 2
Str. Republicii, Nr. 1 Et.1,Cam  1                                                                       
Tel; 0743-709181; 0747-226601; 0747-226602; 0364-730410; Tel; 0747-226603
Email; rezervari@oceaniatravel.ro
 
Copyright ©2012, Oceania Travel Programare si design realizate de polysoft